Interview - Ferre Barrat

INTERVIEW

01 december 2022

5

Interview met Ferre Barrat SysAdmion & DevOps bij Tailr

Welkom bij PHPro Ferre, dankjewel om een plaatsje in je agenda vrij te houden.  Allereerst wil ik je proficiat wensen met je nieuwe job bij PHPro! 

Interview met Ferre Barrat - SystemAdmin & DevOps

Wie ben ik aan het interviewen? Kan je jezelf even voorstellen? Eerst en vooral hartelijk bedankt voor de ontvangst. Ik ben de 23-jarige nieuwe aanwinst van PHPro. Samen met Davy en Bert, ontferm ik me over het systeembeheer en DevOps gebeuren. Ik zou mezelf omschrijven als een leergierig persoon die graag uitdagingen aangaat.


Voor je job bij PHPro was je aan het studeren. Kan je meer vertellen over je opleiding? Ik heb systeem- en netwerkbeheer gestudeerd aan Hogeschool PXL. Hier ben ik in juni afgestudeerd als graduaat. Tijdens de eerste helft van de opleiding kregen we naast onze vakken ook een simulatiestage. Hierdoor hebben we alvast kunnen proeven hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Ik heb mijn academisch hoofdstuk afgesloten als stagiair Security Engineer bij Aviobook. Hier heb ik veel bijgeleerd over cloud infrastructuur, automatiseren, policy's, beveiliging en hoe het achterliggend allemaal in zijn werk gaat. Ik hoop deze kennis ook hier bij PHPro te kunnen benutten.


Wat is jouw functie en zijn jouw taken binnen PHPro?  Ik ben een aanspreekpunt voor alle teams. Als er toegang nodig is tot bepaalde zaken, kunnen ze daarvoor bij mij terecht. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het automatiseren van repetitieve taken. Het doel hiervan is o.a. het werk van de developers (en onszelf) efficiënter te laten verlopen.


Hoe heb je PHPro leren kennen?  Via een kameraad die hier nu ook net een half jaar bezig is als ontwikkelaar.


Hoe bevalt het je tot nu toe? Als ik mij niet vergis, ben je in september gestart. Ik ben inderdaad op 19 september gestart. Dus ongeveer een maand geleden. Een hele toffe maand moet ik zeggen. Sommige dagen zijn wel eens wat uitdagender dan andere, maar het is vooral verrijkend. Kort samengevat zou ik PHPro omschrijven als een zeer warm bedrijf met oog voor kwaliteit.


Hoe ziet een typische dag er voor jou uit?  Voornamelijk automatiseren, ik hou me bezig houden met het schrijven van scripts en pipelines. Er zijn ook soms vragen die binnenkomen van collega’s. Ik probeer hun dan verder te helpen indien mogelijk. Daarnaast volg ik regelmatig trainingen. Verder is het zoals bijna elke IT-gerelateerde job ook veel documenteren.


Wat vind je het leukste aan je baan?  Vooral het automatiseren vind ik tof. Ik ben graag hands-on bezig met iets. Het vergt op voorhand wat extra moeite en denkwerk, maar je bespaart er een hoop tijd mee. Het werk van je collega’s op deze manier sneller laten verlopen geeft veel voldoening.


Je vergemakkelijkt het leven van andere collega’s. Zal ik het zo zien? Ja, exact!


Wat zijn momenteel jouw opdrachten binnen PHPro? Heb je al projecten waarop je kan werken? Ik zit nog niet direct zelfstandig op projecten. Het is voornamelijk meevolgen met Bert. Soms mag ik al wel upgrades doorvoeren op testomgevingen. Daarnaast help ik ook met het documenteren en nakijken van onze systemen indien er nieuwe software kwetsbaarheden gevonden worden.


Wie is je mentor? Hoe is je begeleiding binnen het team?  Mijn PHPeter is Bert. De begeleiding vind ik fantastisch. Als ik vragen heb, wordt er bijna direct op geantwoord. Zowel Bert als Davy zijn een enorme bron van kennis. Wanneer ik met de handen in mijn haar zit, weten ze vaak in een oogopslag wat het probleem is. Je merkt direct dat ze van hun job houden en heel enthousiast zijn.


Welke uitdagingen/challenges ben je tot nu toe tegengekomen?   Het is allemaal nieuw voor mij en soms is het wat zoeken, zeker aangezien ik nog niet met alle projecten bekend ben.


Welke skills zou je de komende maanden graag ontwikkelen? Naast Lua wens ik mijn Linux en Ansible kennis verder te ontwikkelen.


Wil je nog iets kwijt voor we afronden?  PHPro is een open en warm bedrijf dat zeer begaan is met hun personeel. Dit was al duidelijk tijdens mijn eerste gesprek. Verder houden we onze ogen ook altijd open voor nieuw talent. Indien je dus op zoek bent naar een nieuwe IT-gerelateerde uitdaging of stage zou ik zeker eens een kijkje nemen op www.phpro.be/jobs.


Uit dit interview kunnen we afleiden dat je op de juiste plek zit bij PHPro. We wensen jou veel succes met je verdere ontwikkeling!