Headless cms

Blog Headless CMS

Met een content management systeem manage je zonder problemen dynamische content op je website. Om als enterprise multi-sites (websites, mobile sites, apps, intranet, ...) te beheren, is een simpel CMS zoals Wordpress en Sitecore niet voldoende. Daar komt headless CMS met de oplossing. 

Benieuwd waarom bedrijven zoals VAR (de reclameregie van de VRT) steeds meer kiezen voor een 'headless' content management systeem? Wij lichten het even toe.

Tell me more!

‘Headless’ CMS heeft zijn naam te danken aan de ontkoppeling van de “header” en de “body”. Stel het je als volgt voor: de achterkant van je website zit niet langer in dezelfde codebase als de frontend, het visuele deel.

Je beheert alle inhoud op een centrale plaats voor verschillende kanalen en plaatst ze in enkele stappen online. Het aanpassen of plaatsen van content op je website, offline kanalen, sociale media, apps, interne platformen, ... was dus nog nooit zo makkelijk. 

Benieuwd naar meer voordelen? Hieronder gaan we er verder op in. 


Wat kan je met Headless CMS?

Wens je data te verzamelen en te consolideren op één beheersbare plek? Maak je reeds gebruik van een bepaald CMS of wens je een geheel nieuw headless content management systeem voor jouw bedrijf? Wij bekijken graag wat een headless aanpak kan betekenen voor jouw organisatie. 

We gaan hieronder nog wat verder in detail over de voordelen.


API werkt via JSON icoon

API werkt via JSON

Via API’s in JSON format wordt content uit het content management systeem verstuurd naar de verschillende devices

Cloud-based icoon

Cloud-based

Een headless content management systeem is opgeslagen in de cloud. Hierdoor moet je zelf geen servers onderhouden en zijn ze aanspreekbaar van over heel de wereld. 

Content blokken icoon

Content blokken

Daarnaast bespaar je veel tijd met de hulp van de building blocks. Concreet hoef je slechts eenmalig een content blok op te zetten om het nadien eenvoudig te kunnen hergebruiken met slechts een klik. Zo leg je eenvoudig relaties tussen verschillende content stukken. 

Project management icoon

Project management

Qua project management biedt een headless CMS zoals Contentful ook heel wat voordelen. Zo speel je binnen een workflow snel en effectief in op elkaar en vraagt de opzet weinig moeite en tijd. Het opzetten van een nieuw project vraagt dus weinig tijd en voorbereiding

Tailr realiseerde een Headless CMS oplossing voor VAR en Mundero. Neem zeker een kijkje! 

Naar Mundero Case
Tailr icoon

Like what you see?

Let's get in touch

Andere interessante cases

Let's talk

Ben je helemaal overtuigd of heb je toch nog vragen?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Pijl naar beneden icon