Case Smartyard intro block afbeelding

Een digitaal maatpak voor Smartyard.

Smartyard is een online marktplaats waar je zware bouwmachines kan huren. Verhuurders kunnen makkelijk een offerte opmaken waardoor de huurder steeds het beste voorstel kan uitkiezen.

Een uitgebreid digitaal platform met een complexe opbouw.

Fraaie development skills waren nodig, Tailr suited up.

Maatpak nodig

Tailr ontwikkelde een gebruiksvriendelijk en performant platform. Dit zodat de gebruiker de juiste machines makkelijk kan terugvinden en zodat de verhuurder vlot offertes op maat kan uitsturen. Daarnaast garandeerden we veiligheid wat betreft persoonlijke gegevens.

Challenge icoon

Challenge

Om alle neuzen van Tailr, Induxx en het Smartyard IT team in dezelfde richting te houden moesten we efficiënt communiceren en een duidelijke planning vastleggen.

Bovendien willen start-ups vaak zoveel mogelijk goede ideeën zo snel mogelijk uitvoeren. Daarom bepaalden we op voorhand een duidelijke lijst van must-haves, nice-to-haves en won't-haves. Hierdoor bleven we geconcentreerd op de belangrijkste features en konden we agile te werk gaan.

Ten slotte is digitalisering in een conservatieve bouwsector een uitdaging op zich. Managers, werknemers en klanten moeten allemaal met de nieuwe applicatie leren werken. Dit vereist extra overtuiging en opleiding bij alle stakeholders.

Proces icoon

Proces

Het project ging van start met een creatieve analyse van het concept om een initiële scope vast te leggen. Zo bepaalden we twee projectfases:

In de eerste fase gebruikt Smartyard de applicatie om zelf efficiënter met hun leveranciers (de verhuurders) te communiceren.

In de volgende fase breiden we het platform uit met functies waarmee de verhuurders en huurders met mekaar connecteren.

Voor dit project was een team effort van verschillende experts nodig.

Tailr stond in voor de customers facing element van Smartyard en Induxx leverde de PIM applicatie waarmee admins het machinepark van verhuurders beheren.

Het resultaat?

Een gebruiksvriendelijk, snel en veilig digitaal platform waardoor alle communicatie sneller en duidelijker verloopt: Huurders kunnen tot 75% sneller een offerte aanvragen en verhuurders maken in minder dan één minuut een offerte op!

Missie geslaagd! Zware bouwmachine nodig?

Bekijk het hier
Tailr icoon

Like what you see?

Let's get in touch