5 redenen om te kiezen voor een website op maat

WEBSITE OP MAAT

05 oktober 2022

2 minutes

5 redenen om te kiezen voor een website op maat

Dagelijks komen er honderden websites online. Deze zijn ofwel met een template gemaakt ofwel op maat. Een website op maat geeft je volledige vrijheid, maar heeft het wel zin om er tijd en energie in te steken? Ja, dat heeft zin en daar hebben we 5 goede redenen voor!

Waarom moet je kiezen voor een website op maat?

1. Unieke lay-out: dient als visitekaartje van je bedrijf. In de eerste plaats zal jouw webshop op maat ervoor zorgen dat je uniek kan zijn en dat je website er niet zal uitzien zoals die van vele anderen.

Ook wordt je website of webshop gemaakt op basis van de huisstijl van je merk. Jij hebt dus controle over de look & feel. Bij template-based websites, heb je beperkte mogelijkheden om de lay-out aan te passen.

2. Geoptimaliseerd voor zoekmachines: Een unieke website scoort bij Google en je bezoekers beter dan een standaard website. Verder weegt de gebruikerservaring ook steeds meer door in de positiebepaling van websites. Aangezien je website van nul wordt ontwikkeld, is het ook gemakkelijker om deze in te stellen voor zoekmachine optimalisatie.

Bovendien laat een website op maat je toe om unieke content te voorzien die beter aansluit bij je doelgroep dan die van een template-based website. Zo creëer je dus gemakkelijk een aangename én originele gebruikerservaring die dan op zijn beurt een positief effect heeft op je positie in de organische zoekresultaten.

3. Snelheid is een belangrijke kwaliteitsfactor voor Google-zoekresultaten. Dit kan het verschil maken tussen nummer 3 of een toppositie. Bezoekers willen niet wachten tussen het laden van pagina's, maar zo snel mogelijk hun einddoel op je website bereiken.

Veel websites en CMS systemen worden geleverd met veel built-in functionaliteiten. Dit is om ervoor te zorgen dat hun websites een zo groot mogelijke klantenkring kunnen bereiken. Het probleem is dat elke website die met deze platforms wordt gemaakt, is voorzien van al deze functionaliteiten, ongeacht of deze nodig zijn of niet.

Deze bloatware, zoals het algemeen wordt genoemd, kan niet alleen de complexiteit als gebruiker vergroten, maar ook de technische structuur van de site beïnvloeden, wat op zijn beurt de laadtijd van de website kan verhogen. Bij Tailr zorgen we ervoor dat je website snel reageert en dat je bezoekers een aangename surfervaring beleven.

4. Toekomstgericht: Altijd een website waarop je verder kan bouwen. Nieuwe type pagina’s toevoegen? Of koppelen met externe software? Er zijn geen of weinig technische beperkingen. Bij Tailr werken we ook via het headless principe. Wat dat is dat kun je hier lezen. Hierdoor ben je steeds volledig platform onafhankelijk en is jouw website steeds klaar om mee te evolueren met de nieuwste best practices voor websites en webshops.

Jij vraagt, je Tailr-developer codeert jouw website op maat.

5. Onderhoud: Loopt er iets fout bij een update of aanpassing? Dan kan je bij onze experten terecht om het probleem op te lossen. Wist je dat websites die niet onderhouden worden, kwetsbaar zijn tegen cyberaanvallen? Daarnaast heeft het ook een negatieve impact op je SEO score.

quote svg
Een website op maat laat je toe om unieke content te maken die beter aansluit bij je doelgroep dan die van een template-based website. Zo creëer je een aangename én originele gebruikerservaring.
quote svg

Ga je binnenkort een website of webshop laten maken? Hou dan ook zeker rekening met je groeipotentieel en hoe je jouw website op termijn ziet evolueren. Met een website of webshop op maat leg je meteen een stevige basis die volledig op jouw noden en groeipotentieel aangepast is.


Vraag je je af hoeveel het kost om een website, webapplicatie of webshop op maat te laten maken? Vul dan het contactformulier in. Onze experten helpen jou zo snel mogelijk verder.

Ook interessant

Wil jij meer weten over een website op maat

Vraag je je af hoeveel het kost om een website, webapplicatie of webshop op maat te laten maken? Vul dan het contactformulier in. Onze experten helpen jou zo snel mogelijk verder.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Pijl naar beneden icon